FTZ-Danmark

BtB løsning for FTZ Autodele & Værktøj A/S

FTZ Autodele & Værktøj A/S er et selskab i Hella-koncernen og moderfirma i en ekspansiv dansk grossist-virksomhed indenfor autodele og værktøj.

FTZ-koncernen leverer alt til den professionelle autobranche, og har 50 udsalgssteder i Danmark og 2 på Færøerne, mere end 1000 ansatte og en omsætning på ca. 2.000 mill.kr.

I løbet af år 2000 og starten af 2001 udviklede Futura Data A/S i samarbejde med FTZ i Odense et elektronisk reservedelskatalog med vognspecifikke varer, – og det er løbende blevet udbygget med nye funktioner.

Løsningen er udviklet i LANSA og afvikles direkte på IBM iSeries (AS/400) med udnyttelse af den administrative database, hvorved ændringer i databasen straks slår igennem på internettet.

For at dække de mange mærker og modeller er der oprettet ca. 150.000 varer i kataloget. Efter flere måneders internt brug af systemet var indholdet så opdateret, at det var klar til at de første kunder kunne bestille reservedele direkte. I august 2001 satte FTZ kataloget i drift på internettet.

FTZ-Danmark udtaler:

“Tidligere havde vi udelukkende vort papirkatalog, med de begrænsninger det gav. De mange bilmodeller og varianter giver mange varenumre, der hver især har en stadig kortere livscyklus.

Som professionel leverandør til autoværk- stederne skal vi leve op til de krav som stilles. Vi skal således kunne leverer de oplysninger, der gør det muligt for autoværkstedet at bestemme hvilken reservedel, der skal i kundens bilmodel – her og nu. Disse oplysninger skal være tilgængelige for vore kunder, hurtigt og præcist. Derfor har vi været på udkig efter en webbaseret løsning, som supplement til vore kataloger.

Vi valgte en løsning fra Futura Data A/S, som vi har haft et godt samarbejde med gennem mange år.

Med vores nye e-businessløsning kan vi løbende opdatere vor reservedelsdatabase med både tekster, priser og billeder, og det slår straks i gennem på vores webløsning.

Både FTZ og den enkelte kunde kan nu opbygge et eller flere specialkataloger til hver enkelt bruger, hvilket gør det let at finde den rigtige vare. Samtidigt kan kunderne trække varerne direkte ned i indkøbskurven og afslutte handlen. Herefter kan vi evt. behandle ordren manuelt i vores ERP system inden ekspedition.

Et firma af vores størrelse kræver stabile og skalerbare løsninger – Futura Data A/S leverer dem”.

Navigation
Cookie- og privatlivspolitik